HotmeltService Nordson HotmeltService Robatech HotmeltService Dynatec HotmeltService Buehnen HotmeltService UES

Hotmelt apparatuur wordt gebruikt om hotmelt lijm te verwerken. Hotmelt apparatuur is een verzamelnaam voor de diverse onderdelen van een hotmelt lijmsysteem. Dit systeem omvat meestal een lijmtank als voorraadsysteem, een pomp voor de benodigde distributie- en applicatiedruk, een slang, een lijmkop, module en nozzle. Al deze delen moeten worden verwarmd tot circa 160℃ om de hotmelt op de juiste temperatuur aan te brengen. Dit vraagt om specifieke onderdelen die niet standaard in de industrie verkrijgbaar zijn.

Hotmelt units

De basis van de hotmelt lijmsystemen wordt standaard gevormd door een hotmeltunit, bekende soorten zijn de Nordson Problue Flex units en de Robatech Concept. De unit zorgt ervoor dat hotmelt wordt gesmolten en verpompt, en bevat tevens vaak de elektrische aansluiting en temperatuursregeling voor de rest van het systeem.

Hotmelt lijmpistolen

De juiste hotmelt lijmpistolen zijn essentieel voor een optimale werking in uw productie. Standaard worden meestal luchtgeschakelde modules geplaatst, mocht dit qua snelheid of draden trekken problemen geven, dan kunnen “zero cavity” nozzles een goede uitkomst zijn.

Onderhoud en service

Onderhoud is belangrijk voor uw hotmelt lijmsysteem. Hotmelt kan namelijk verkolen en er kan extern vuil in de lijmtank komen, dat zich ophoopt in het systeem, zoals het verdelerblok en de lijmslangen. Nozzles zijn precisieonderdelen met een doorlaat van circa 0.4mm en een werkdruk van ongeveer 20BAR. In combinatie met de temperatuur begrijpt u mogelijk het specialisme en ervaring welkom is bij de installatie van en service op deze systemen.

Volvlaksbelijming

Volvlaksbelijming vraagt speciale lijmkoppen of hotmelt lijmwalsen. In plaats van een contactloze module kunnen deze ook worden aangesloten op standaard hotmeltunits. Veel hotmelt lijmwalssystemen, worden ook gevoed door een hotmelt vatensmeltsysteem.

Voorraad hotmelt units en hotmelt apparatuur

Hotmeltservice beschikt over een uitgebreide voorraad hotmelt apparatuur, waardoor machinestilstand bij onze klanten op het gebied van lijmapplicatie niet nodig is. Ook zijn wij telefonisch goed bereikbaar en krijgt u direct een ervaren hotmelt monteur aan de lijn die u van alle informatie kan voorzien.

Contact: